Rolstoelvervoer van Taxi Kole Midden Zeeland

Ziekenvervoer

Taxi Kole is gespecialiseerd in ziekenvervoer naar vele behandelcentra en ziekenhuizen binnen Zeeland, maar ook in heel Nederland en België, waaronder het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, het ZRTI in Vlissingen en Roosendaal en het UZA in Antwerpen.

Hierbij staat zorgzaamheid en betrouwbaarheid voorop. Zo zijn onze chauffeurs behulpzaam en vriendelijk en laten zij u niet onnodig wachten. Verder zijn alle chauffeurs in het bezit van een EHBO diploma of een BHV-certificaat dat gericht is op het vervoeren van zieken. Voor mensen die gebonden zijn aan een rolstoel beschikken wij over aangepaste rolstoeltaxi’s.

Reiskostenvergoeding

Voor bepaalde behandelingen kunt in aanmerking komen voor een akkoordverklaring voor zittend ziekenvervoer. Dit houdt in dat de kosten voor het vervoer (gedeeltelijk) vergoed wordt door uw zorgverzekeraar. Bekijk hieronder welke behandelingen in aanmerkingen komen voor een akkoordverklaring.

  • U bent afhankelijk van een rolstoel.
  • U moet een nierdialysebehandeling ondergaan.
  • U hebt een kwaadaardige aandoening en moet een oncologische behandeling met chemotherapie, radiotherapie of immunotherapie ondergaan.
  • U kunt niet alleen reizen door uw visuele beperking.
  • Uw kind krijgt intensieve kindzorg en het vervoer naar een verpleegkundig kinderdagverblijf is medisch noodzakelijk.
  • U hebt voor behandeling van een langdurige ziekte of aandoening vervoer nodig. U krijgt deze vergoeding als u per 12 maanden meer dan 1000 km aflegt voor de enkele reis van uw huis naar de zorginstelling (hardheidsclausule).

Sinds 1 januari 2019 worden ook de reiskosten van het vervoer naar consulten, onderzoek en controles vergoed, als deze noodzakelijk zijn voor de behandeling.

Let op! Bent u verzekerd bij CZ, Nationale Nederlanden of OHRA? Met deze zorgverzekeraars hebben wij een contract afgesloten, waarbij wij uw vervoerskosten rechtstreeks declareren bij de desbetreffende verzekeraar. Hier heeft u dus zelf geen omkijken meer naar!

Rolstoelvervoer van Taxi Kole Midden Zeeland

Onze partners

Wij rijden o.a. voor de volgende instellingen